X 
Cutremure stiri: 505

Voronin: Noi cu ei nu discutăm, sînt oameni neserioși

10 iul. 2015,, 11:03   Politică
6737 7

Voronin: Noi cu ei nu discutăm, sînt oameni neserioși
Foto: agora.md

Liderul, Vladimir Voronin, susține că șansele formării unei coaliții de guvernare cu participarea comuniștilor sînt practic nule. Politicianul a precizat că nu a primit o asemenea ofertă și nici nu a discutat la acest subiect cu reprezentanții PLDM și PD, informează NOI.md cu referire la declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni la Național 4.

Potrivit lui Voronin, experiența anterioară de cooperare a PCRM cu cele două partide s-a dovedit a fi un eșec, întrucît, spune comunistul, PLDM și PD nu și-au respectat angajamentele.

„Nu va ieși nimic. Ei au cu totul alte apucători, cu totul alte viziuni și altă atitudine. Nici eu și nici colegii meu nu vrem o coaliție cu ei. În momentul în care nu sînt soluționate problemele și nu au fost deschise parantezele, nu se știe unde e acest miliard dispărut de euro, acum să mă duc cu ei în blocuri, coalții și alianțe? Cu ce ocazie? Ei nu sînt gentelmeni, nu sînt oameni serioși, nu se țin de cuvînt. Cu ei e periculos să semnezi chiar și ceva oficial, nu este garantat că vor respecta ceva. De aceea nu discutăm cu ei asemenea probleme”, a precizat Vladimir Voronin.

Politicianul se arată convins că pînă la finele lunii iulie va fi formată o coaliție de guvernare între PLDM, PD și PL. „Ei nu au alte variante – ori coaliție, ori alegeri anticipate. Pentru fățărnicie în fața europenilor poate să se întîmple așa ceva, dar pentru calitate și pentru ca țara să fie condusă de un guvern normal, deja nu cred că e posibil”, a punctat Voronin.

Totodată, acesta a anunțat că PCRM nu va susține niciuna dintre candidaturile înaintate anterior la funcția de premier, în special pe cea a lui Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав