X 
Cutremure stiri: 507

Mai multe persoane au fost sancționate, după intoxicațiile în masă de la Briceni

14 iul. 2015,, 17:00   Societate
3222 0

Foto: sfatulmamicilor.ro

Directorul Grădiniței nr.3 din orașul Briceni, unde 36 de copii s-au intoxicat recent cu salmonella, a fost amendat. Totodată, sancțiuni administrative sub formă de amendă au fost aplicate bucătarului de la grădiniță, asistentului medical și magazinerului, a anunțat astăzi ministrul Sănătății, Mircea Buga, informează NOI.md.

Potrivit ministrului, 30 de copii au fost internați la spital, starea lor fiind de gravitate medie și ușoară. Acesta a menționat că în momentul de față nu există riscuri majore pentru sănătatea copiilor. În urma intoxicației în masă, activitatea grădiniței a fost suspendată, iar investigațiile continuă.

„S-a constatat că ouăle s-au păstrat în condiții care nu corespundeau temperaturii cuvenite pentru păstrare. Au fost prelevate probe din produsele alimentare și au fost prezentate la investigațiile microbiologice”, a menționat Buga.

Ministrul a mai anunțat că și alte persoane cu funcții de răspundere din cadrul Centrului de sănătate publică din Briceni ar putea fi sancționate administrativ. „Au fost mai multe plîngeri legate de activitatea unor colegi din Centrul de Sănătate Publică Briceni. În general, situația în raion la compartimentul sanitar-epidemiologic nu este cea mai fericită”, a precizat Buga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав