Cutremure stiri: 505

Filat: Sîntem foarte aproape de semnarea acordului

15 iul. 2015,, 17:29   Politică
3479 9

Filat: Sîntem foarte aproape de semnarea Acordului
Foto : noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat astăzi că acordul politic de constituire a noii coaliții de guvernare în format trilateral va fi semnat în următoarele zile. Declarația a fost făcută de politician după circa șase ore de discuții purtate cu democratul Marian Lupu și liberalul Mihai Ghimpu, notează NOI.md.

„Am avut un schimb de opinii vizavi de situația din Republica Moldova, inclusiv am comunicat cu șefii instituțiilor responsabile, am continuat discuțiile trilaterale cu PD și PL. Sîntem foarte aproape de a semna acordul politic de constituire a coaliției de guvernare. Zilele următoare vom anunța public acest lucru”, a punctat Filat.

„Am avut o ședință de diagnostic, pentru că poate anumite partide sînt mai bine la curent cu anumite stări de lucruri. Diagnosticul contează foarte mult, ca să știm care a fost situația la zi. A fost un dialog foarte bun, am avansat pe calea negocierilor”, a precizat la rîndul său liderul PD, Marian Lupu.

„Am nimerit într-o situație în care nu se mai poate, trebuie să strîngem cureaua. Divergențe e normal să fie, pentru că sîntem trei, fiecare cu viziunile lui”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Precizăm că grupurile de lucru din partea PLDM, PD și PL lucrează în prezent asupra noului program de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав