X 
Cutremure stiri: 506

Ședința ANRE pentru aprobarea tarifelor a început cu un scandal (VIDEO)

17 iul. 2015,, 11:05   Economie
7038 5
Заседание НАРЭ по новым тарифам началось со скандала
Foto: noi.md
Ședința publică a Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dedicată aprobării noilor tarife la gazele naturale și energia electrică pentru consumatori, a început cu un scandal, relatează NOI.md.

După ce reprezentanții SA „Moldovagaz” au început să prezinte argumentele în favoarea majorării tarifelor la gaze pentru consumatori, reprezentanții „Blocului Roșu” au încercat să compromită ședința, calificînd-o „antipopulară” și „antilegală”. Ei au atenționat că după aprobarea noilor tarife cetățenii vor deveni încă mai săraci. Reprezentanții „Blocului Roșu” au declarat rușine acestor autorități, care încearcă să fure ultimii bănuți și să se îmbogățească pe seama cetățenilor.

Activiștii au menționat că în spatele tuturor majorărilor de tarife se află oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar ședința publică a ANRE este desfășurată de ochii lumii, deoarece deciziile privind majorarea tarifelor deja au fost adoptate. Ei au început să scandeze: „Jos tarifele, ANRE – marionetă în mîinile lui Plahotniuc!”, „Jos tarifele noi! Plaha – la gunoi!”.

După aceasta reprezentanții „Blocului Roșu” au fost expulzați din sală și ședința a continuat, deși directorul ANRE a anunțat la început o pauză de jumătate de oră pentru a calma spiritele, și a fost asigurată desfășurarea normală a ședinței.

Ulterior renumita activistă Maia Laguta a acuzat ANRE de faptul că nu a publicat proiectele necesare ale documentelor cu 30 de zile înainte de ședință, ceea ce i-au explicat prin faptul că această cerință vizează doar proiectele actelor normative și regulamentelor noi, iar în momentul de față este vorba despre aprobarea noilor tarife și această normă nu se aplică în cazul dat. Ședința totuși a continuat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав