Cutremure stiri: 505

Au fost reținuți doi cetățeni străini și cinci cetățeni ai Moldovei suspectați de terorism

17 iul. 2015,, 16:36   Societate
2598 0
Foto: donbass.ua
În rezultatul unui șir de acțiuni operative comune ale SIS, procuraturii și poliției pe teritoriul Moldovei au fost reținuți doi cetățeni străini, bănuiți că ar fi membri ai organizațiilor teroriste internaționale și cinci cetățeni ai țării noastre, suspectați că ar fi ajutat presupușii teroriști, relatează NOI.md.

Angajații Serviciului de Informații și Securitate al RM au reținut pe 17 iulie la Chișinău un locuitor al Osetiei de Nord, bănuit de apartenență la o rețea teroristă internațională.

Acum cîteva zile, în rezultatul unei operațiuni speciale comune a SIS-ului, procuraturii și poliției Moldovei a fost reținut un cetățean al Uzbekistanului care la începutul lunii iulie a părăsit Centrul de Plasament Temporar al Străinilor al Biroului Migrație și Azil al MAI al RM. El este suspectat de relații cu organizațiile teroriste internaționale, în special, cu „Mișcarea islamistă a Turkestanului de Est”. Persoana reținută a încercat să părăsească teritoriul Moldovei, ascunzîndu-se în Ucraina sau în una din țările Uniunii Europene.

În cadrul măsurilor de urmărire speciale pentru reținerea cetățenilor străini oamenii legii moldoveni au ieșit pe urmele unui lanț întreg de persoane, din care fac parte cetățenii RM, precum și cetățenii străini din Rusia, Ucraina și Uzbekistan, care au ajutat suspecții să dispară și au organizat trecerea lor nelegală peste hotare. Printre cei suspectați că ar fi acordat ajutor teroriștilor potențiali se numără și un angajat al MAI.

Timp de cîteva zile oamenii legii au efectuat 14 descinderi. La locul de trai și în automobilele unui șir de suspecți au fost depistate și confiscate trei pistoale și munițiile pentru ele păstrate ilicit, echipament militar special, instrucțiuni pentru pregătirea militară, cartele SIM și telefoane mobile pentrulegăturăcu abonații din Siria, Afganistan și Irak. Cinci cetățeni ai Moldovei au fost reținuți, fiind suspectați de ajutorarea teroriștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав