X 
Cutremure stiri: 501

Regizorul Emir Kusturica are interdicţie de a intra în Ucraina

18 iul. 2015,, 01:00   Externe
4353 5

Foto: lenta.ru

Regizorului Emir Kusturica, premiat de două ori cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, i-a fost interzis accesul în Ucraina. Măsura a fost luată după ce, în repetate rânduri, regizorul s-a exprimat în favoarea anexării Crimeei de către Rusia.

Regizorul trebuia să participe la mai multe evenimente, inclusiv un concert care avea scopul de a marca 1.000 de ani de la înmormântarea la Kiev a prinţului Vladimir cel Mare (958 - 1015), la sfârşitul acestei luni, arată Mediafax care citează thehollywoodreporter.com.

Însă ministrul ucrainean al Culturii a discutat cu ministrul de Interne şi serviciile de securitate a statului, cerându-le să-i interzică regizorului accesul în Ucraina, având în vedere numeroasele sale comentarii vizavi de sprijinul faţă de politicile Rusiei, inclusiv anexarea Crimeei, în martie 2014. Multe personalităţi culturale ale Ucrainei şi-au exprimat sprijinul faţă de demersul ministrului ucrainean al Culturii.

"Lui Emir Kusturica îi va fi interzis accesul în Ucraina", a declarat o sursă din sistemul judiciar din această ţară, pentru agenţia de presă Ukrainian National News. Ulterior, s-a anunţat că un concert la care urma să cânte Kusturica, alături de mai mulţi artişti ruşi şi ucraineni, pe 28 iulie, a fost anulat. Kusturica s-a pronunţat ca un susţinător al poziţiei Kremlinului în urma evenimentelor din martie 2014 de la Kiev, când revoluţia Maidan din Ucraina a dus la demiterea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi la anexarea Crimeei de către Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав