X 
Cutremure stiri: 501

Ghimpu: Încă nu știm ce ministere vor reveni fiecăruia

20 iul. 2015,, 16:59   Politică
4421 9

Ghimpu: Încă nu ne-am înțeles în privința ministerelor
Foto: totul.md

Liderii PLDM, PD și PL au participat astăzi la o nouă rundă de discuții, pe marginea formării noii coaliții de guvernare. După cîteva ore de negocieri, politicienii au decis să ia o pauză, pînă la ora 19.00, urmînd să examineze prevederile Acordul de constituire a alianței în interiorul partidelor pe care le conduc, informează NOI.md.

Liberalul Mihai Ghimpu a anunțat că deocamdată nu s-a discutat despre repartizarea ministerelor, dar a precizat că se va ține cont de formula europeană. Acesta a mai spus că numărul ministerelor va rămîne neschimbat, adică 16.

„Ne dorim să încheiem discuțiile și mîine, poimîine să venim cu semnarea Acordului. Acum vom discuta la partid, apoi ne întoarcem, vom avea din nou un schimb de opinii, iar ulterior mergem spre semnare. La nume nu am ajuns, depinde căruia și ce ministere o să-i cadă. Nimeni nu a spus căruia, ce minister o să-i revină, dar ne-am înțeles că mergem pe formula europeană”, a spus Ghimpu.

Și liderul PLDM, Vlad Filat, a confirmat că la problema repartizării portofoliilor încă nu s-a ajuns. „Încă nu am ajuns să alegem. Dacă e să vorbim obiectiv cred că discuțiile au fost finalizate, urmează partea tehnică și anumite nuanțe”, a menționat Filat.

„Au avansat discuțiile și astăzi, deja pregătim o procedură propriu-zisă de învestire, căutăm voturile necesare”, a punctat la rîndul său liderul PD, Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав