X 
Cutremure stiri: 501

Un bărbat de culoare a fost numit şef al poliţiei din Ferguson

23 iul. 2015,, 03:00   Externe
2590 0

Foto: evz.ro

Un poliţist de culoare a fost numit miercuri interimar în fruntea poliţiei din Ferguson (statul Missouri), localitate zguduită de proteste după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist alb, informează AFP.

Comandantul Andre Anderson, de 50 de ani, a fost numit şef interimar al poliţiei, dar primarul oraşului, James Knowles, şi-a exprimat speranţa că ofiţerul va candida la concursul pentru titularizarea pe post.

Ofiţerul de culoare a fost prezentat drept 'un bărbat cu 24 de ani de experienţă, cunoscut pentru talentul său, nu numai de a conduce, ci și de a inova'. Este de asemenea recunoscut, 'lucru foarte important pentru orașul nostru, pentru simţul său de cooperare', a adăugat primarul.

Comandantul Anderson a declarat, la rândul său, că primele sale iniţiative vor fi de 'a construi încrederea și de a dezvolta munca poliţiei în cadrul comunității', promiţând recrutarea de persoane respectate 'care reflectă comunitatea pe care o servim'. Poliţistul, care vine din Glendale (statul Arizona), își începe mandatul joi.

Ferguson, localitate aflată în centrul SUA, a fost zguduită de proteste după moartea lui Michael Brown, în vârstă de 18 ani, împușcat mortal de poliţistul Darren Wilson la 9 august 2014, deși nu era înarmat. Populaţia de 21.000 de locuitori a localităţii este formată în proporţie de două treimi din afro-americani, dar personalul poliției și al municipalităţii, care a fost între timp decimat de numeroase demisii, era format majoritar din albi, notează AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав