X 
Cutremure stiri: 502

Socialiștii cer convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului

23 iul. 2015,, 11:47   Societate
2403 4

Socialiștii cer convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului
Foto: totul.md

Fracțiunea parlamentară a PSRM solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, în vedere anulării deciziei ANRE de majorare a tarifelor la energia electrică și gazul natural. La ședință ar urma să fie invitată conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, dar și cea a ministerelor Economiei, Finanțelor și Muncii, informează NOI.md.

Totodată, socialiști intenționează să atace în instanțele naționale și internaționale deciziile adoptate de ANRE cu privire la majorarea tarifelor. „Este evident că oligarhii de la guvernare încearcă prin aceste decizii să întoarcă de pe spatele populației o parte din miliardele furate. În schemele energetice sînt implicați oligarhii, în special cei din PD”, a precizat liderul formațiunii, Igor Dodon.

Politicianul a anunțat că protestele antiguvernamentale inițiate de socialiști în această săptămînă vor continua pînă la toamnă, dacă revendicările protestatarilor nu vor fi soluționate. Dodon i-a îndemnat pe reprezentanții partidelor de stînga să-și unească forțele împotriva actualei guvernări.

„În cazul în care aceste decizii nu vor fi anulate, PSRM va desfășura proteste zilnic, cu instalarea corturilor în fața instituțiilor de stat și a oficiilor partidelor de la guvernare. Nu vă bateți joc de oameni! Sîntem în pragul unui colaps și a unui genocid față de populația din Republicii Moldova. Trebuie să ieșim împotriva oligarhilor împreună. Să ieșim împreună masiv la proteste!”, a îndemnat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав