X 
Cutremure stiri: 505

Poliția le recomandă cetățenilor să se abțină de la conducerea mijloacelor de transport

24 iul. 2015,, 10:30   Societate
4771 0
Полиция рекомендует гражданам воздерживаться от управления транспортными средствами в связи с аномальной жарой
Foto: allaboutauto.info
În legătură cu prognoza meteo pentru următoarele zile, potrivit căreia în Moldova se așteaptă temperaturi foarte înalte, Inspectoratul General al Poliției al RM le recomandă cetățenilor să se abțină de la conducerea transportului fără necesitate stringentă și să respecte regulile de circulație ca să fie în siguranță pe drumurile publice, relatează NOI.md.

Recomandările poliției vizează, în special, cetățenii care se simt rău sau suferă de afecțiuni cardiovasculare și neurologice cronice.

În caz dacă cetățeanul totuși a decis să călătorească cu propriul mijloc de transport, poliția îi sugerează să se convingă că automobilul este în stare funcțională bună și este alimentat cu combustibil suficient. De asemenea, șoferul trebuie să se asigure că în autovehicul este stingătorul de incendiu, trusa medicală cu medicamente necesare, cablul de remorcare, rezervă de apă potabilă. Se recomandă de avut la îndemînă și telefonul mobil.

Poliția mai atenţionează şoferii să nu conducă sub influenţa alcoolului, precum și să respecte Regulamentul circulației rutiere. În caz dacă șoferul se simte rău sau există vreun pericol să i se facă rău, se recomandă să ceară ajutor și să cheme poliția. Organele de drept vor reacționa prompt la toate solicitările cetățenilor, aflați în dificultate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав