Cutremure stiri: 505

Voronin prognozează alegeri anticipate la primăvara viitoare

24 iul. 2015,, 16:16   Politică
3583 26

Voronin prognozează alegeri anticipate la primăvara viitoare
Foto : newsmoldova.ru

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că în primăvara anului 2016, în Republica Moldova ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, din cauza situației precare în care se află țara. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului radio ”Național FM”, notează NOI.md.

În opinia politicianului, alegerile anticipate ar putea fi provocate de blocajul privind alegerea șefului statului. „Îmi pare că vom avea parte de alegeri anticipate. Dacă nu vor avea loc la finele anului acesta, atunci în primăvara anului viitor, atunci cînd va începe nunta aceasta cu alegerea preşedintelui”, a precizat Voronin.

Totodată, liderul comuniștilor prognozează că alianța nou formată din cele trei partide proeuropene nu se va menține mult timp. Acesta a criticat inițiativa PLDM, PD și PL de modificare prin referendum a articolului 78 din Constituție, ce se referă la procedura de alegere a șefului statului.

În ceea ce privește candidatul propus de PLDM pentru funcția de premier, Vladimir Voronin a anunțat că PCRM nu va vota pentru numirea Maiei Sandu în acest post. Politicianul a criticat aspru activitatea acesteia în cadrul Ministerului Educației, acuzînd-o de faptul că a închis zeci de școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав