Cutremure stiri: 505

SUA: Noul șef al Statului major interarme, generalul Joseph Dunford, confirmat de senatori

30 iul. 2015,, 15:55   Externe
2915 0

Foto: stripes.com

Senatul american l-a confirmat miercuri pe Joseph Dunford în funcția de șef al Statului major interarme al SUA, după ce în luna mai președintele Barack Obama îl nominalizase pe generalul american pentru acest post, relatează Reuters și AFP.

Senatorii au aprobat în unanimitate numirea lui Dunford. Acesta îi va succeda generalului Martin Dempsey, aflat în funcție de patru ani și al cărui mandat expiră în această vară.

În vîrstă de 59 de ani, generalul Joseph Dunford este un lider militar experimentat, care a participat la campaniile din Irak și Afganistan, unde a comandat forțele NATO și forțele americane în perioada februarie 2013 — august 2014. Începînd din octombrie anul trecut, el a condus Corpul pușcașilor marini din cadrul armatei americane.

''Este unul dintre strategii cei mai respectați din armata noastră. Este cunoscut și respectat de aliații noștri, de cele două partide din Congres și de membrii guvernului'', declara președintele american Barack Obama pe 5 mai, data nominalizării lui Dunford pentru noua funcție.

Șeful statului major interarme este principalul consilier militar al președintelui SUA și exercită o influență considerabilă asupra administrației de la Washington. Totuși, el nu are responsabilitatea operațională directă, guvernul SUA dînd ordine direct marilor comandamente americane, precum cel din Orientul Mijlociu (CENTCOM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав