X 
Cutremure stiri: 501

Leancă: Pentru prima dată Moldova va avea o opoziție proeuropeană (VIDEO)

31 iul. 2015,, 11:26   Politică
5153 7

Leancă: Pentru prima dată Moldova va avea o opoziție proeuropeană (VIDEO)
Foto : noi.md

În scurt timp, în Parlamentul Republicii Moldova ar putea apărea o nouă fracțiune, cea a Partidului Popular European. Cel puțin asta susține liderul PPEM, Iurie Leancă, care se arată convins că numărul deputaților care se vor alătura echipei sale va crește, informează NOI.md.

Politicianul a declarat că echipa sa va fi în opoziție față de actuala guvernare, dar într-o opoziție constructivă. „Pentru prima dată de la 2009 încoace, Republica Moldova nu va avea doar o opoziție de stînga, revanșardă, nostalgică, ci va avea o opoziție proeuropeană în persoana mea și a colegilor mei. Sînt convins că numărul nostru va crește, astfel încît vom putea forma și o fracțiune. Vom reprezenta Partidul Popular European și vom demonstra că sîntem o alternativă reală partidelor care s-au autointitulat proeuropene”, a precizat Leancă.

Iurie Leancă s-a arătat sceptic față de capacitatea Guvernului Streleț de a guverna eficient țara. În opinia sa, partidele coaliției repetă aceleași greșeli la nesfîrșit, începînd cu modul defectuos în care au decurs negocierile și terminînd cu felul în care a fost selectată candidatura pentru funcția de premier.

Chiar dacă evaluează pozitiv aptitudinile fostului său coleg de partid Valeriu Streleț, liderul PPEM se arată convins că acesta nu va putea acționa independent, lăsînd la o parte interesele partinice.

„Domnul Streleț, care nu e lipsit de anumite capacități, a zis că este omul partidului. Mă întreb ce sa va întîmpla atunci cînd interesele de partid vor intra în contradicție cu interesele naționale, așa cum se întîmplă destul de des în Moldova. Mă tem că iarăși va fi o guvernare deficientă, care nu va avea capacități să rezolve problemele cheie de sistem”, a spus Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав