X 
Cutremure stiri: 505

Streleţ: Moldova pledează pentru aprofundarea dialogului strategic cu SUA

4 aug. 2015,, 11:30   Politică
2274 1
Стрелец: Молдова - за углубление стратегического диалога с США
Foto: gov.md
Moldova pledează pentru aprofundarea dialogului strategic cu SUA, a declarat luni prim-ministrul Valeriu Streleţ la întrevederea cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, la Guvern.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Serviciul de presă al Cabinetului de miniştri, oficialii au trecut în revistă subiectele prioritare de pe agenda bilaterală şi au punctat priorităţile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii.

Premierul a exprimat gratitudine partenerilor americani pentru sprijinul constat acordat Moldovei, inclusiv asistenţa financiară.

„Constatăm cu satisfacţie efectele benefice ale implementării Acordului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului şi evocăm interesul sporit pentru includerea Republicii Moldova ca ţară beneficiară pentru cel de-al doilea Program Compact. Acesta ar putea contribui la consolidarea eficienţei şi securităţii energetice a Republicii Moldova”, a spus el.

Diplomatul american a salutat formarea noului guvern în Republica Moldova şi a exprimat deschiderea pentru conlucrarea cu acesta în domeniul luptei cu corupţia, democratizării societăţii şi reformei economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав