Cutremure stiri: 505

Rețea internațională de traficanți de droguri, deconspirată de polițiști (VIDEO)

4 aug. 2015,, 15:44   Societate
2857 0

Rețea internațională de traficanți de droguri, deconspirată de polițiști
Foto : noi.md

Direcția antidrog a Inspectoratului Național de Investigație a deconspirat o rețea internațională de traficanți de droguri, din care făceau parte cetățeni moldoveni, spanioli și ruși, informează NOI.md.

Drogurile erau procurate din Spania la prețul de 1000 de euro kilogramul, după care introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior comercializate la prețuri de patru ori mai mari în Federația Rusă.

„Gruparea a intrat în vizorul angajaților Direcției antidrog de circa cinci luni, timp în care polițiștii au stabilit modul de acționare a suspecților. Bănuiții utilizau diferite mijloace de transport în care erau amenajate ascunzișuri speciale unde se camuflau substanțele narcotice. Hașișul era transportat din Spania și era destinat pieței din Federația Rusă”, a precizat șeful adjunct al Direcției antidrog, Valeriu Brinișter.

Pe 1 august, forțele de ordine au reținut cinci membri ai grupului infracțional, care au vîrste cuprinse între 25 și, respectiv, 40 de ani, domiciliați la Chișinău, Hîncești și Călărași. Doi dintre aceștia au fost reținuți la ieșirea din punctul de control a frontierei Sculeni. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat circa 60 de kilograme de hașiș. Totodată, au fost efectuate percheziții și la domiciliul membrilor grupului, unde au fost depistate alte 15 kg de droguri.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. În prezent, organele de poliție întreprind măsuri operative de investigație în comun cu omologii lor din Spania și Federația Rusă, pentru a identifica toate persoanele implicate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав