Cutremure stiri: 505

Indicațiile date de Streleț la începutul ședinței Guvernului

5 aug. 2015,, 16:01   Politică
4301 3

Indicațiile date de Streleț la începutul ședinței Guvernului
Foto : tribuna.md

Premierul Valeriu Streleț le-a cerut astăzi miniștrilor și viceminiștrilor să aibă o atitudine responsabilă față de sarcinile care le stau în față, chiar dacă este perioada estivală și mulți dintre funcționarii publici au plecat în vacanță. Solicitarea a fost înaintată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Șeful executivului le-a amintit tuturor conducătorilor de instituții despre necesitatea elaborării unor planuri de acțiuni pe perioada mandatului Guvernului (august 2015 – noiembrie 2018). Documentele urmează a fi întocmite și prezentate în decursul a trei săptămîni.

„Sîntem într-o perioadă mai relaxată a anului, din punct de vedere instituțional. Unii colegi au plecat în vacanță, de aceea cer viceminiștrilor care vor exercita interimatul funcției în această perioadă să țină cont de această indicație. Peste trei săptămîni trebuie să avem ce sintetiza. Din toate planurile venite de la toate ministerele să facem un plan comun de acțiuni”, a precizat Streleț.

Totodată, premierul a cerut conducerii Ministerului Economiei să examineze minuțios problema majorării tarifelor la gazele naturale, pentru a vedea dacă această creștere a prețului este justificată.

„Trebuie să ne modelăm propria viziune asupra prețurilor – care ar fi tariful corect la gaz astăzi pentru consumatorul final. Să vedem dacă se depășesc normele legale și regulamentele generale. Am expediat cu titlul de recomandare și la ANRE. Aceste majorări vor veni ca o povară mare pentru cetățeni și în special pentru sectorul industrial”, a punctat Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав