X 
Cutremure stiri: 501

SUA și Rusia duc negocieri secrete în Europa

6 aug. 2015,, 11:20   Externe
5563 2

Foto: newsru.com

Este vorba despre încheierea unei tranzacţii politice între părți, potrivit căreia NATO îşi va reduce activitatea anti-rusească pe direcția ucraineană în schimbul cooperării cu Moscova în Orientul Mijlociu.

Acest lucru ar trebui să reducă tensiunea în relațiile americano-ruse, care a atins cote record.

Potrivit publicaţiei, negocierile au loc în una din capitalele din Europa de Nord, inițiativa venind din partea americană, care intenționează să aplaneze tensiunea în relaţia cu Moscova.

În cadrul acordului propus, Rusia ar trebui să sprijine noua "structură geopolitică în Orientul Mijlociu", care a apărut după acordul cu Iranul care a renunțat la programul său nuclear.

Scopul Statelor Unite, potrivit publicației, este înlocuirea unei serii de regimuri sunnite în Orientul Mijlociu, care s-au opus cooperării Occidentului cu Iranul, precum și lupta împotriva "Statului islamic" (organizație teroristă interzisă în Federația Rusă), care s-a bucurat anterior de sprijinul Washingtonului, Qatarului și Arabiei Saudite, Turciei pentru răsturnarea lui Bashar al-Assad. Dar în ultima vreme, SI a ieșit de sub control și aceasta deranjează SUA.

În plus, acordul nuclear cu Iranul a opus Americii Israelul, care nu mai este dispus să împărtășească cu CIA datele privind "Statul islamic", notează ziarul, determinînd astfel SUA să caute noi aliaţi în regiune.

Potrivit autorilor materialului, relația dintre Rusia și SUA ar trebui să se normalizeze în viitorul apropiat graţie negocierilor secrete în curs de desfășurare.

Trebuie remarcat faptul că publicaţia din Mil21.es ar putea fi un fals, deoarece aceste informații nu sînt disponibile în alte mass-media străine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав