Cutremure stiri: 505

Streleț și Vlah mizează pe o cooperare constructivă

6 aug. 2015,, 12:00   Politică
3421 0

Streleț și Vlah mizează pe o cooperare constructivă
Foto : gov.md

Prim-ministrul Valeriu Streleț și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-au exprimat disponibilitatea de a avea o cooperare constructivă în viitor, pentru soluționarea problemelor regiunii. Cei doi au discutat despre modul în care vor conlucra, în cadrul primei vizite întreprinse de Valeriu Streleț la Comrat în calitate de prim-ministru, informează NOI.md.

„Am venit aici ca un prieten. Îmi doresc să avem o abordare constructivă asupra tuturor aspectelor de colaborare. S]ntem o echipă și împreună trebuie să muncim pentru modernizarea Republicii Moldova”, a spus premierul.

La rîndul său, Irina Vlah, a calificat vizita drept un semnal pozitiv din partea Chișinăului. „Apreciem mult faptul că ați întreprins prima vizită în teritoriu la Comrat. Sînt încrezătoare că va urma o colaborare eficientă, pentru soluționarea problemelor regiunii”, a subliniat Irina Vlah.

Cei doi oficiali au abordat problema tarifelor la resursele energetice, măsurile pe care le întreprinde Guvernul de la Chișinău pentru asigurarea stabilității în sistemul bancar, proiectele investiționale și asistența statului pentru dezvoltarea social-economică a regiunii. Interlocutorii s-au referit la programele guvernamentale și cele ale donatorilor, necesitatea participării mai active a reprezentanților autonomiei în structurile naţionale de coordonare a asistenţei externe, precum şi deschiderea Agenţiei de dezvoltare teritorială la Comrat, pînă la sfîrșitul acestui an.

Astăzi, premierul are programate întrevederi cu deputații Adunării Populare, membrii Comitetului Executiv al Găgăuziei, reprezentanții mediului de afaceri, dar și ai instituțiilor sociale din autonomie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав