X 
Cutremure stiri: 502

Cît vin și divin au exportat companiile găgăuze în Rusia

7 aug. 2015,, 16:30   Economie
4332 2
Сколько вина и дивина поставили винзаводы Гагаузии в Россию?
Foto: gagauzinfo.md
Întreprinderile vinicole din Găgăuzia au exportat în Rusia în semestrul I al anului 2015 peste 2,3 milioane de litri de vin, mai bine de 2,6 milioane de litri de materiale vinicole și circa 19,4 mii litri de divinuri, informează NOI.md.

Potrivit „Rospotrebnadzor”, în ianuarie-iunie 2015, instituția a verificat 243 de loturi de producție vinicolă din autonomia găgăuză în volum total de 19 mii 370 de litri și 111 loturi de materiale vinicole în volum de 2 milioane 623 mii 587 litri.

Anterior dreptul de a exporta în Rusia l-au obținut întreprinderile vinicole găgăuze „Kazayak-Vin”, „Invinprom”, „Vinăria Bostavan” și „Tomai-Vinex”. După examinarea documentelor privind asigurarea securității alimentare și în urma expertizei la această listă s-a adăugat și compania „Șardrisvin”.

„Rospotrebnadzor” a declarat că acum se examinează posibilitatea extinderii listei exportatorilor de producție vinicolă din Găgăuzia pe piața rusă.

Anterior bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că conducerea de vîrf a Rusiei este dispusă să contribuie la deblocarea exportului producției vinicole și agricole din Găgăuzia și că anume autonomia găgăuză ar putea deveni acea punte pentru restabilirea relațiilor dintre Rusia și Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав