X 
Cutremure stiri: 501

Streleț anunță cînd BEM, Banca Socială și Unibank vor rămîne fără licență și cum va decurge investigația (VIDEO)

10 aug. 2015,, 11:07   Societate
2833 0

Streleță anunță cînd BEM, Banca Socială și Unibank vor rămîne fără licență și cum va decurge investigația
Foto: basarabia.md

Lichidarea celor trei bănci problematice are loc în mod etapizat, așa cum este prevăzut în caietul de sarcini și nu există motive de panică, a precizat astăzi premierul Valeriu Streleț. Potrivit lui, toate procedurile în vederea lichidării celor trei instituții bancare se vor încheia pe 16 octombrie curent, informează NOI.md.

„Nu trebuie să existe elemente de grabă sau panică, toate acestea trei bănci au lichidități, grație banilor alocați de Banca Națională. Se transferă în regim normal conturile întreprinderilor de stat, cele ale instituțiilor bugetare. Toate aceste lucruri vor fi făcute doar după ce Ministerul Finanțelor va organiza licitațiile, totul este etapizat. Data finală de încheiere a tuturor procedurilor și retragere a licențelor este 16 octombrie”, a explicat Valeriu Streleț.

Totodată, acesta a anunțat că astăzi Banca Națională urmează să anunțe licitația internațională pentru selectarea unui consorțiu format din două companii, care vor continua investigarea fraudelor din sectorul bancar. Recuperarea banilor furați va fi pusă în sarcina unei companii juridice internaționale. Termenul prevăzut pentru selectarea celor două companii este de 30 de zile.

Valeriu Streleț nu a putut spune însă cît vor dura cele două faze de investigații. „Totul depinde de ofertele făcute de companii. Unii pot da cîteva mii de ore, pentru că așa se măsoară în ore de lucru, alții mai puțin, vom alege cele mai profesioniste și convingătoare oferte. Faza ulterioară - recuperarea, care vine în misiunea companiei juridice poate dura zile, depinde de complexitatea problemelor și cît departe au fost ascunși banii”, a punctat Valeriu Streleț.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав