X 
Cutremure stiri: 502

Peste 50 dosare au fost înscrise în competiţia Moldova Eco-Energetică 2015

11 aug. 2015,, 13:00   Societate
2578 0
Foto: solarenergy.com
Peste 50 de dosare au fost înscrise pentru participare la Competiţia Moldova Eco-Energetică 2015 în blocul Istorii Eco Responsabile.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la reprezentantul proiectului Energie şi biomasă, Ina Prisăcaru-Zglavuţă, la această categorie participă istorii de succes depuse de persoane private, instituţii publice, companii private, reprezentanţi ai societăţii civile. Cele mai multe dosare au fost depuse pentru categoriile "Cel mai bun proiect în Energie solară", "Bioenergie" şi "Eficienţă energetică".

"Cîştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2015 vor fi anunţaţi şi premiaţi cu trofee şi alte premii valoroase la Gala Moldova Eco-Energetică, ce va avea loc pe 4 decembrie curent, la Chişinău. Dosarele depuse vor fi examinate de către cinci grupuri de evaluare formate din experţi independenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, relevante domeniului energiei regenerabile şi eficienţei energetice", a spus ea.

Concursul este axat pe susţinerea celor mai importante iniţiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Conform spuselor doamnei Prisăcaru-Zglăvuţă, pînă pe 1 noiembrie se va finaliza colectarea dosarelor pentru blocurile Tehnologii Eco-Responsabile - între companii ce implementează şi dezvoltă proiecte notabile în domeniul dat şi Idei Eco-Responsabile.

"Infotag" precizează: Competiţia Moldova Eco-Energetică este la a patra ediţie. Anul trecut la competiţie au participat 60 de proiecte, dintre care 18 au fost premiate. Concursul este organizat de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав