Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Autorităţile Transnistriei neagă zvonurile privind reducerea salariilor şi pensiilor

12 aug. 2015,, 14:45   Societate
2968 2
Foto: vesti.md
Autorităţile Transnistriei au negat zvonurile privind intenţia de a achita salariile şi pensiile în volum mai mic de 70 la sută din totalul cuvenit.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, în ajun, Evgheni Şevciuk, revenit din vacanţă, a ordonat Guvernului "să comunice cetăţenilor informaţiile pînă la cele mai mici detalii, pentru a spulbera miturile care destabilizează situaţia din republică".

Motiv pentru zvonuri a servit faptul că din cauza insuficienţei de resurse la buget în unele raioane sunt datorii la achitarea salariilor şi pensiilor chiar şi în volum de 70%.

Preşedintele Guvernului, Tatiana Turanscaia, i-a raportat lui Şevciuk că timp de şapte luni la buget au fost vărsate cu 17% mai puţini bani, decât anul trecut. În particular, încasările fiscale s-au redus cu 19%, iar suma plăţilor vamale mai bine de două ori.

"Datoriile la pensii pentru moment constituie peste 280 mil. de ruble. În total, suma datoriei statului faţă de angajaţii bugetari şi pensionari este de peste 480 mil. de ruble", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?