Cutremure stiri: 505

Noi remanieri de cadre la Guvern

12 aug. 2015,, 16:21   Politică
4670 0

Noi remanieri de cadre la Guvern
Foto : moldovenii.md

Directorul general al companiei „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, a fost numit în funcția de viceministru al Economiei. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Vitalie Iurcu va ocupa postul deținut anterior de Tudor Copaci, care a fost demis din funcția de viceministru. Totodată, viceminiștrii economiei Valeriu Triboi și Octavian Calmîc au fost reconfirmați în funcție.

Executivul a mai aprobat demisia viceministrului Justiției Sergiu Gurduza și numirea în acest post a lui Eduard Serbenco, care este prodecan al Facultății Drept Civil din cadrul Universității de Stat.

În cadrul Ministerului Finanțelor, au fost reconfirmați în funcții viceminiștrii Maria Carauș și Simion Botnari.

La Ministerul Apărării, în locul viceministrului Ana Vasilache a fost numit în funcție Gheorghe Galbur, care este colonel în rezervă. La Ministerul Mediului a fost demis din funcție viceministrul Dragoș Cimpoieș . În locul acestuia a fost desemnat Victor Morgoci, care a fost anterior secretar general adjunct al Parlamentului.

La propunerea ministrului Educației, Corina Fusu, Guvernul a aprobat demisia viceministrului Educației Igor Grosu și numirea lui Ion Șișcanu în acest post.

La Ministerul Sănătății au fost demiși din funcție toți cei trei viceminiștri care au activat pînă în prezent. Este vorba de Andrei Uncuța, Octavian Grama și Svetlana Cotelea. În locul acestora au fost numiți în funcții Gheorghe Țurcanu, Valentina Rotaru și Aliona Serbulenco. Și actualul director al Agenția Medicamentului, Alexandru Coman, a fost destituit din funcție. Poziția acestuia va fi ocupată de Vladislav Zara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав