Cutremure stiri: 505

SUA acuza Rusia de escaladarea violenţelor din estul Ucrainei

18 aug. 2015,, 19:00   Externe
3829 8

Foto: versia.ru

''Rusia şi separatiştii comit aceste atacuri. Fara nici o îndoială. Aşa au procedat şi în august anul trecut când acţiunile lor au dus la escaladarea conflictului'', a afirmat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, John Kirby.

Departamentul de Stat american consideră că responsabilitatea pentru recenta escaladare a violenţelor în estul separatist al Ucrainei aparţine Moscovei şi rebelilor din regiune, diplomaţia SUA avertizând Rusia că va plăti ''un preţ şi mai mare'' dacă va continua astfel de acţiuni, scrie presa moscovita.

Reprezentantul diplomatiei SUA, John Kirby, a subliniat că autorităţile americane sunt ''extrem de îngrijorate de intensificarea atacurilor din partea forţelor combinate ale ruşilor şi separatiştilor peste linia de încetare a focului în estul Ucrainei''.

În aceste conditii, SUA ''cer încetarea imediată a focului şi îndeplinirea completă a acordurilor de pace de la Minsk'', atragand, totodata, atentia, ca "toate tentativele Rusiei şi ale separatiştilor de a ocupa şi mai multe teritorii vor avea un preţ şi mai mare''.

Interventia lui Kirby survine in contextul in care, în estul separatist al Ucrainei, se înregistrează de mai multe zile o intensificare a confruntărilor, soldate cu victime în rândul civililor. La randul ei, Rusia a acuzat Ucraina că 'pregăteşte o ofensivă' în regiune, apreciind ca ultimele evenimente din zona "seamănă foarte mult cu o pregătire pentru o acţiune militară', potrivit ministrului de externe, Serghei Lavrov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав