Cutremure stiri: 506

Bani japonezi pentru infrastructura din Moldova

19 aug. 2015,, 09:15   Economie
2691 0

Foto: interakt.md

Guvernului Japoniei este gata să acordare Moldovei un suport financiar de 500 de milioane de euro. Banii vor fi alocați în cadrul programului de dezvoltare a Coridorul de transport ODDE-GUAM și urmează a fi folosiți la reabilitarea a 240 de kilometri de drum.

Promisiunea vine din partea președintelui Asociației de Prietenie Japonia-Ucraina-Republica-Moldova, Homma Masato, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care a avut loc ieri, la Chișinău.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a menționat importanța acestui proiect de construcție și reabilitare a 240 km de drum.

„Construcția acestui traseu vine să fie o continuare logică a traseului Tîrgul Mureș – Iași – Ungheni și va uni fluxurile comerciale dintre Europa de Vest și Bazinul Mării Negre”, a declarat Chirinciuc.

Costul estimativ al acestui proiect se ridică la suma de 500 mln. euro, și va fi suportat în întregime de către Guvernul Japonez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав