Cutremure stiri: 505

Guvernul se întrunește în ședință. Ce decizii urmează să adopte

19 aug. 2015,, 10:39   Politică
3358 0

Guvernul se întrunește în ședință. Ce decizii urmează să adopte
Foto : trm.md

Condițiile și procedura de numire în funcție a judecătorilor de instrucție urmează a fi modificate. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Justiției și va fi examinat astăzi la ședința Guvernului, notează NOI.md.

Tot la propunerea Ministerului Justiției, executivul urmează să aprobe un proiect de lege ce se referă la obligativitatea înregistrării audio sau video a ședințelor de judecată. Inițiativa mai prevede că președintele ședinței va fi obligat să informeze părțile despre dreptul acestora ca procesul să fie înregistrat. În document se mai menționează că participanții la proces vor avea posibilitatea să primească copii de pe înregistrările ședințelor, la finalul procesului. Autoritățile își propun astfel să sporească eficiența și transparența sistemului judecătoresc.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului mai figurează Proiectul de lege cu privire la organizarea activității notarilor, dar și o serie de acorduri internaționale ce urmează a fi transmise spre ratificare Parlamentului. Este vorba de Acordul privind abolirea regimului de vize între Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina. Documentul se încadrează în setul de acțiuni referitoare la alinierea politicii de vize a țării noastre față de cetățenii statelor terțe, în corespundere cu politica UE. Un alt acord se referă la cooperarea comercial-economică dintre Moldova și Turkmenistan.

Totodată, Guvernul urmează să aprobe căteva hotărîri privind inițierea negocierilor în domeniul serviciilor aeriene cu Kazahstan, Armenia, Tadjikistan, Kîrgîzstan și Turkmenistan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав