X 
Cutremure stiri: 501

Autoritățile vor elabora un program special de dezvoltare a Găgăuziei

19 aug. 2015,, 16:00   Politică
3711 3
Стрелец призвал жителей Гагаузии вместе строить общее правовое государство
Foto: tribuna.md
Guvernul de la Chișinău este în proces de elaborare a unui program special de dezvoltare a Găgăuziei. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Valeriu Streleț, în timpul unui discurs ținut la Comrat, cu ocazia marcării „Zilei republicii găgăuze”, notează NOI.md.

“Considerăm că este important să fie adoptat un program special de dezvoltare a Găgăuziei. În prezent, este în proces de formare Grupul de lucru pentru elaborarea acestui program, cu participarea reprezentanţilor Cancelariei de Stat, ministerelor, Academiei de Științe și a instituţiilor de învăţămînt superior. Ne așteptăm la participarea eficientă şi implicarea activă din partea instituţiilor relevante din Găgăuzia”, a declarat Streleț.
Premierul a mai adăugat că în urmă cu 25 de ani, Republica Moldova fost pe punctul unei rupturi, dar a avut înțelepciunea şi voința de a se îndepărta de marginea prăpastiei.

“După cîțiva ani, în cadrul cîmpului legal, am găsit o soluţie, am adoptat statutul de autonomie a Găgăuziei în componenţa Republicii Moldova. Există politicieni de la Chișinău, care spun: «multe drepturi s-au conferit». Există politicieni din Comrat, care cred că «puţine drepturi s-au dat». Aceasta este o dispută neproductivă. Nu ar trebui să discutăm despre ea astăzi. Ne aflăm cu toții în aceeași barcă, care nu poate merge în mai multe direcții simultan. Noi trebuie să ne învățăm a trăi cu propria minte și să analizăm foarte atent tot felul de sugestii şi sfaturi parvenite din diverse părți”, a spus Streleț.

De asemenea, Streleț a precizat că țara noastră trebuie să însușească lecția Ucrainei și să conștientizeze riscurile de securitate care există la adresa Moldovei. Premierul a mai menționat că cooperarea dintre Chișinău și Comrat trebuie eficientizată și la nivel parlamentar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав