Cutremure stiri: 502

Transnistria din nou se va adresa Rusiei pentru ajutor

20 aug. 2015,, 11:50   Societate
6099 7
Foto: rutowns.ru
În Transnistria începe colectarea semnăturilor pentru a adresa Rusiei un îndemn "de a acorda sprijin RMN, înconjurată de regimurile agresive din Moldova şi Ucraina".

Iniţiatori ai acţiunii sînt Partidul Comunist din Transnistria, "Uniunea ţăranilor din Transnistria" şi organizaţia obştească "Protecţia socială a copiilor războiului din 1941-1945".

În îndemnul grupului de iniţiativă către locuitorii "republicii", citat de agenţia "Infotag", se vorbeşte că "blocada şi alte acţiuni neprietenoase, întreprinse la adresa RMN, au lovit dur nu doar în economia statului, dar şi în fiecare familie transnistreană".

"Datorii pe pensii, indemnizaţii, salarii ale angajaţilor din sectorul bugetar a dus la scăderea bruscă a nivelului de viaţă al majorităţii transnistrenilor, mulţi dintre care au ajuns după limita sărăciei", se vorbeşte în document, autorii cărui consideră vinovată de această situaţie nu conducerea regiunii, ci Moldova şi Ucraina.

În opinia lor, "lanţul blocadei poate fi rupt doar cu ajutorul Marii Rusii, care întotdeauna acorda RMN o mînă de ajutor".

În mesaj se vorbeşte că în FR "există forţe politice, care sprijină constant Transnistria, cunosc bine pe mulţi dintre politicienii săi, sînt înţelegători faţă de informaţia despre situaţia din RMN şi din jurul republicii".

"4Rusia va auzi îndemnul nostru - de a depune maxim efort pentru a normaliza situaţia din jurul Transnistriei, de a obţine ca blocada din jurul RMN să înceteze, de a ajuta la achitarea pe deplin a salariilor şi pensiilor", afirmă organizatorii acţiunii, îndemnînd "fiecare locuitor al RMN să participe la acţiunea de colectarea a semnăturilor".

Semnăturile adunate urmează a fi transmise deputaţilor Dumei de Stat a FR, pentru ca aceştia să transmită conduceri supreme a Rusiei îndemnul transnistrenilor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав