X 
Cutremure stiri: 501

România salută deschiderea biroului NATO la Chişinău

21 aug. 2015,, 10:45   Societate
2627 2

Foto: infoprut.ro

România salută deschiderea la Chişinău, programată pentru toamnă, a Biroului pentru relaţii al Alianţei Nord-Atlantice, a declarat joi, ministrul român al Apărării, Mircea Duşa la întrevederea cu ministrul Apărării din Moldova, Anatol Şalaru, desfăşurată la Bucureşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul Ministerului Apărării din România, Duşa a menţionat că apariţia unei asemenea structuri ca Biroul NATO ar permite acordarea asistenţei consultative Ministerului Apărării, precum şi să evalueze pericolele strategice şi riscurile militare pentru Moldova.

Duşa a menţionat că conducerea ţării sale pledează pentru caracterul privilegiat al relaţiilor cu Chişinău, precum şi pentru intensificarea acestora.

"Întâlnirea de astăzi se constituie într-o etapă superioară în consolidarea dialogului politico-militar la nivel înalt între statele noastre şi un bun prilej pentru realizarea unui schimb de opinii referitoare la stadiul şi perspectivele cooperării militare bilaterale şi în formate multilaterale", a spus Duşa.

Agenda întrevederii celor doi oficiali teme referitoare la situaţia de securitate regională, cooperarea bilaterală în domeniul apărării, dar şi cooperarea în cadrul iniţiativelor regionale şi organizaţiilor internaţionale, cu accent pe dimensiunile NATO şi UE.

Miniştrii au convenit ca echipe de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova să participe la viitoarele exerciţii naţionale desfăşurate de Armata României.

Anatol Şalaru este veterinar de specialitate şi a devenit ministru al Apărării din partea Partidului Liberal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав