X 
Cutremure stiri: 501

China a aruncat Wall Street intr-un cosmar

22 aug. 2015,, 20:30   Externe
8117 2

Foto: profi-forex.org

Teama ca incetinirea economiei chineze se va raspandi la nivel mondial a raspandit panica pe Wall Street, unde, vineri, bursa a afisat cea mai proasta performanta din ultimii aproape patru ani. Cei trei indici de referinta au pierdut peste 3%, Dow Jones intrand oficial intr-un proces de corectie cu un recul de 10,1% fata de varful sau din 19 mai, in timp ce Standard & Poor's 500 a suferit cea mai puternica scadere intr-o singura sedinta de tranzactionare din noiembrie 2011.

Pe ansamblul saptamanii, S&P 500 a pierdut 5,8%, cel mai abrupt recul saptamanal din septembrie 2011. Dow Jones a cedat, la randul sau, 5,8%, iar Nasdaq a abandonat 6,8%. O evolutie care arata ca investitorii considera actiunile prea scumpe in contextul unei cresteri moderate a profiturilor si a unei ieftiniri accentuate a energiei.

Toti indicii sectoriali au incheiat pe rosu, cel al valorilor la energie pierzand 3,48%, cu o alunecare a titeiului american sub pragul psihologic de 40 de dolari/baril, pentru prima data din 2009. Semn al nervozitatii pietei, indicele de volatilitate CBOE a atins cea mai ridicata valoare din octombrie 2014.

"Cred ca aceasta volatilitate se va mentine cel putin pana la sfarsitul anului", a comentat Nigel Green, director general al deVere Group. "Majoritatea investitorilor pe termen lung considera insa exagerate temerile legate de o apocalipsa financiara imediata", a adaugat el. Puternic afectata a fost actiunea Apple, penalizata de expunerea la China si care si-a accentuat pierderile, cedand 6,12%. Sectorul media a intrat, la randul lui, in degringolada, precum Netflix, care a abandonat 7,58%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав