Cutremure stiri: 501

Şeful diplomaţiei poloneze: Efortul de integrare a RM în UE a încetinit

4 sep. 2015,, 13:45   Politică
6368 11

Глава польской дипломатии: Власти Кишинева из-за коррупции лишены доверия
Foto: aif.ru

Efortul de integrare europeană în Republica Moldova a încetinit, iar autorităţile de la Chişinău neglijează procesul de reformă. Declaraţia aparţine ministrului polonez de Externe, Grzegorz Schetyna, şi a fost făcută în cadrul unei vizite la Bucureşti.

„Fără reforme şi pe fondul scandalurilor de corupţie, autorităţile de la Chişinău îşi vor pierde credibilitatea atât pe plan intern, cât şi extern. Este ceea ce îşi doreşte Rusia, să blocheze drumul european. Faptul că procesul de reforme a fost neglijat este un semn rău, deoarece Moldova era o fruntaşă a Parteneriatului Estic şi un exemplu pentru alţi parteneri”, a declarat Grzegorz Schetyna.

Oficialul de la Varşovia a cerut autorităţilor române să facă mai multă presiune politică pe puterea de la Chişinău pentru a promova reforme, adăugând că nicio altă voce nu se aude mai bine în R. Moldova.

În cadrul vizitei sale la Bucureşti, diplomatul polonez, împreună cu omologul său român, Bogdan Aurescu, au convenit organizarea până la sfârşitul anului a unei reuniuni la nivel de miniştri de Externe cu Ucraina şi Republica Moldova.

„România şi Polonia au considerat util să aibă o întâlnire formală, la nivel de miniştri de Externe, cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru a le acorda sprijin bilateral, atât pentru parcursul european, cât şi pentru reforma la nivel intern. Împreună cu celelalte state UE vom încerca să proiectăm mai multă viziune pentru a da şi mai multă substanţă Parteneriatului Estic. Polonia este părintele Parteneriatului Estic, alături de Suedia, iar împreună putem face ca Parteneriatul Estic să devină un vârf de lance al politicilor europene în zona de Est, unde trebuie să proiectăm mai multă stabilitate, prosperitate şi democraţie'', a declarat ministrul român.

Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm şi constant al României pentru parcursul european al Republicii Moldova, opţiune asumată de majoritatea clară a cetăţenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав