Cutremure stiri: 506

„Alocația lui Putin” pentru bătrînii transnistreni va fi mai mică

8 sep. 2015,, 10:00   Societate
4009 0
“Путинская" пенсия для приднестровских стариков станет меньше
Фото: eurasianews.md
Pe pensionarii transnistreni îi așteaptă o surpriză neplăcută. Mărimea pensiei suplimentare acordate de Rusia, din cauza deprecierii rublei, se va micșora din septembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul finanțelor al autoproclamatei RMN, Elena Ghirjul.

Agenția „Infotag” relatează, cu referire la mass-media locală, că ministrul finanțelor a menționat că adaosul ca atare a rămas același. La conturile transnistrene ale organelor abilitate asistența din Rusia pentru pensionari este virată o dată în jumătate de an în ruble rusești. La convertirea în ruble transnistrene se dovedește că suma suplimentului întotdeauna este diferită. Aceasta ține de volatilitatea cotației rublei rusești. Din septembrie 2014 rubla rusească s-a depreciat cu 45%, iar rubla transnistreană rămîne invariabilă. Respectiv, valuta rusească față de rubla transnistreană și-a diminuat valoarea cu aproape jumătate.

„Din cauza deprecierii rublei rusești, la convertire ținem cont de numărul de beneficiari – pensionarii noștri. Spre exemplu, acum am repartizat suma pe cele patru luni rămase: septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie și pornim deja de la suma mijloacelor de care dispunem conform cotației la data convertirii”, a explicat ministrul.

Ea a promis că, „imediat ce rubla va începe să se aprecieze, suma alocației pentru pensionari va crește”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав