Cutremure stiri: 501

Năstase: Vom găsi o modalitate ca guvernanții să-și facă mișcarea (VIDEO)

8 sep. 2015,, 15:43   Politică
5857 1

Năstase: Vom găsi o modalitate ca guvernanții să-și facă mișcarea
Foto : noi.md

După ce tentativele de a iniția un dialog cu guvernanții au eșuat în cele trei zile de protest, reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au început astăzi consultările cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău. Primii cu care urmau să discute activiștii au fost reprezentanții delegației UE, a anunțat astăzi pentru NOI.md avocatul Andrei Năstase, membru al Platformei.

„Au trecut 3 zile în care autoritățile au sfidat poporul și atunci mergem către partenerii noștri așa cum am promis. Primul punct al rezoluției adoptate aici în piață este constituirea acelui consiliu al Marii Adunări Naționale, împuternicit prin intermediul grupului de intermediere să comunice atît cu autoritățile, cît și cu partenerii noștri de dezvoltare. Astăzi avem stabilită o întrunire cu membrii delegației UE și urmează să ajungem pe la toți cei care în ultima perioadă de timp ne-au vrut integrarea europeană, dar bandiții noștri ne-au tras în jos”, a menționat activistul.

Potrivit lui Năstase, șeful statului, premierul și președintele Parlamentului evită, în continuare, să discute cu membrii grupului de contact al Platformei.

„Se află aici, de ce n-ar ieși în fața oamenilor, dacă nu vor să discute cu reprezentanții grupului de intermediere? Ieri, într-o emisiune televizată au fost invitați să fie prezenți să discute, dar au refuzat. Acești oameni sînt în agonie, de asta noi o să le găsim modalitatea ca să-și facă mișcarea, ca să-și facă mișcarea fatală”, a adăugat activistul.

Între timp, protestatarii și-au instalat corturi în Piața Marii Adunări Naționale și continuă protestul pentru a treia zi consecutiv. Ei spun că vor sta acolo pînă cînd revendicările lor vor fi îndeplinite. Aceștia se pronunță pentru promovarea unor oameni devotați poporului în funcțiile-cheie ale statului. Totodată, aceștia cer salarii și pensii decente, precum și stoparea creșterii prețurilor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав