X 
Cutremure stiri: 501

Streleț explică de ce a declarat că dolarul ar putea ajunge la 40 de lei

10 sep. 2015,, 11:07   Economie
2793 3

Streleț explică de ce a declarat că dolarul ar putea ajunge la 40 de lei
Foto : ff.md

Premierul Valeriu Streleț afirmă că a fost nevoit să explice ce pericole vor apărea în cazul în care autoritățile nu vor ajunge la un acord cu FMI, iar Guvernul va fi demis. Anume în acest context a fost făcută declarația precum că dolarul va ajunge să coste 40 de lei, a declarat Streleț astăzi, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

„Eu am fost nevoit să dau un exemplu alegoric, un exemplu comparativ domnului care era în studio alături de mine, care a zis că nu prea pricepe în economie, dar că sînt foarte mulți hoți, și opta, într-o manieră foarte convingătoare, pentru a fi sistată asistența financiară externă. Eu am zis foarte alegoric că în anumite situații acest lucru ar putea duce la pericole”, a explicat Streleț.

Premierul a dat asigurări că la ora actuală nu există premise pentru o devalorizare bruscă a monedei naționale. „Situația este sub control. Acum Banca Națională are suficiente instrumente pentru a menține situația sub control, sper să o facă cu bună credință. Avem toate premisele ca în viitorul apropiat, în Moldova să vină un flux de asistență financiară, care va scoate presiunea de pe moneda națională”, a precizat Streleț.

Menționăm că zilele trecute, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, premierul a declarat că revendicările protestatarilor, inclusiv solicitarea de organizare a anticipatelor, nu sînt o soluție.

„Avem păcate față de cetățeni, dar putem să le corectăm. Alegerile anticipate nu reprezintă soluția. Problemele sînt extrem de grave. Un dolar poate ajunge la 40 de lei, pentru că acum cursul e menținut cu forța. Rata dobînzii e înaltă și economia nu se poate dezvolta. Alegerile ar însemna restanțe la salarii și pensii”, a spus oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав