X 
Cutremure stiri: 505

Protestatarii insistă asupra organizării alegerilor anticipate în martie 2016

10 sep. 2015,, 16:45   Politică
4181 5

Protestatarii insistă asupra organizării alegerilor anticipate în martie 2016
Foto: sputnik.md

Unele dintre revendicările protestatarilor, care se referă la reforma justiției și investigarea fraudelor din sistemul bancar, sînt și prioritățile guvernării, a declarat Andrian Candu la întrevederea cu reprezentanții Platformei „DA”. Cu toate acestea, spicherul a menționat că nu poate da curs altor cerințe, cum ar fi organizarea alegerilor anticipate sau anumite demisii, întrucît, spune el, sînt periculoase pentru țară, notează NOI.md.

Potrivit lui Candu, nici cetățenii și nici partenerii de dezvoltare nu-și doresc alegeri anticipate în această perioadă. „Unele revendicări politice sînt, în opinia mea, periculoase și nu sînt binevenite, cînd vorbim despre alegeri anticipate. Luînd în considerare situația actuală din țară, acțiunile de pregătire a misiunii FMI, investigațiile fraudelor, orice oprire a acestor acțiuni provocate de alegeri, ar aduce numai instabilitate și o criză mai profundă”, a menționat Candu.

În replică, unul dintre liderii Platformei „DA”, Andrei Năstase, a menționat că dezideratul organizării alegerilor anticipate rămîne în vigoare.

„Noi am adoptat o proclamație, iar aici nu putem da înapoi cu nimic, vom merge punct cu punct, așa încît să ajungem în martie 2016, nu mai tîrziu, la alegeri anticipate libere, corecte, cu scoaterea instituțiilor statului din captivitate. Este timp suficient pînă în martie pentru ca instituțiile responsabile de organizarea alegerilor să fie curățate”, a explicat Năstase.

În ceea ce privește demisiile unor demnitari cu funcții de răspundere, cerute de protestatari, președintele Parlamentului a menționat că această solicitare nu va soluționa problemele în esență. „Demiterea unor funcționari întotdeauna este o posibilitate. Dacă sistemul nu funcționează, degeaba facem schimbări la cap”, a menționat Candu.

„Voi ați profanat ideea de putere de stat. Dacă în clasa politică am fi avut politicieni, dar nu businessmeni, cum este Plahotniuc sau Filat, atunci am fi avut o clasă politică bună”, a spus în replică Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав