Cutremure stiri: 503

Municipiul Bălţi a început să dezvolte relaţii de colaborare şi prietenie cu oraşul Nijnii Novgorod (FOTO,VIDEO)

13 sep. 2015,, 11:30   Politică
3337 0

Foto: ru1.md

În cadrul unui interviu acordat de Renato Usatîi organizatorilor celui de-al IV Summit Internaţional de Afaceri din Nijnii Novgorod, primarul de Bălţi a precizat că este bucuros că înţelegerea la care s-a ajuns, privind strategia colaborării între cele două regiuni în cadrul vizitei oficiale recente în Nijnii Novgorod, produce rezultate concrete.

“Am avut recent o întâlnire cu guvernatorul Şanţev la care am discutat strategia colaborării noastre, mă bucur că astăzi deja avem rezultate concrete privind cooperarea noastră: este semnată „Foaia de parcurs”, avem înţelegerea că în Nijnii Novgorod va fi deschisă Casa de comerţ „Bălţi”, iar la noi va fi deschisă Casa de comerţ „Nijnii Novgorod”, a declarat după întrevedere Renato Usatîi. „Am reuşit să ajungem la o înţelegere ca elevii să studieze în universităţile din regiunea Nijegorodsk. Elevii noştri suferă din cauza faptului că şcolile ruse se închid, iar numărul celor care învaţă în limba rusă se micşorează.”, a adăugat Usatîi.

De asemenea, Renato Usatîi a declarat că „la Bălţi vor fi deschise incubatoare de afaceri ca şi la Nijnii Novgorod şi vor fi realizate unele proiecte în sfera educaţiei şi sănătăţii.”

„Sunt convins de faptul că tot ceea ce facem va aduce în scurt timp rezultate pozitive ce vor contribui la dezvoltarea relaţiilor economice între regiunea Nijegorodsk şi raioanele Republicii Moldova. Nu avem doar misiunea de a iniţia o colaborare, noi trebuie să rupem stereotipurile actuale şi să demonstrăm că cooperarea interregională poate aduce rezultate reale, nu doar să rămână un acord pe hârtie. Sunt convins că colaborarea strategică va permite atât îmbunătăţirea relaţiilor între oraşele noastre, cât şi între ţările noastre.”, a conchis Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав