X 
Cutremure stiri: 505

Au început pregătirile pentru desfășurarea Festivalului „Polobocul de aur – 2016”

15 sep. 2015,, 13:15   Business
3280 2
Золотая бочка» прокатится по Молдове и в 2016 году
Foto: nnm.me
Festivalul vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare „Polobocul de aur” se va desfășura și anul viitor. Acesta va avea loc la 14 mai pe Valea rîului Botna, într-o locație turistică din imediata apropiere a orașului Căușeni, informează NOI.md.

Locul a fost identificat în cadrul unei vizite a conducerii Camerei de Comerț și Industrie în raionul Căușeni, unde au avut loc discuții cu proprietarul locației turistice și cu președintele Raionului Căușeni, Ion Ciontoloi, care a promis întregul sprijin pentru buna desfășurare a evenimentului. Amintim că în fiecare an, festivalul se va desfășura într-un nou raion, în funcție de originea teritorială a celor mai bune vinuri de casă, care au cîștigat concursul „Polobocul de aur” în anul precedent.

Președintele CCI, Valeriu Lazăr, a declarat că regiunea vitivinicolă Ștefan Vodă, care include și raionul Căușeni, are un potențial foarte mare de dezvoltare, aici fiind produse unele dintre cele mai cunoscute branduri vinicole naționale. „Vinul de casă prezintă un potențial înalt pentru dezvoltarea turismului, iar gospodarii trebuie ajutați să valorifice tradițiile ospitaliere din punct de vedere economic”, a declarat Valeriu Lazăr. Mai mult, prin concursul și festivalul „Polobocul de aur”, CCI vrea să inspire gospodarii ce produc vin în condiții de casă să-și înregistreze o afacere, să urmeze procedurile tehnologice și certificările necesare și să intre pe piața organizată a vinului, a precizat președintele CCI.

Amintim că CCI desfășoară concursul pentru cel mai bun vin de casă începînd cu anul 2002, iar din anul 2014 a lansat și un Festival al vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare, în cadrul căruia sînt înmînate premii pentru cele mai bune vinuri de casă. La cea de a doua ediție a Festivalului „Polobocul de aur”, conform estimărilor prealabile, vor sosi circa 10 mii de vizitatori din țară, dar și turiști străini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав