X 
Cutremure stiri: 505

Candu: Alegerile anticipate se vor solda cu o catastrofă

16 sep. 2015,, 09:35   Politică
14139 9
Канду: Досрочные выборы приведут к катастрофе
Foto: miepo.md
Alegerile parlamentare anticipate vor duce Moldova pe calea catastrofei, soldată cu o inevitabilă criză politică și economică profundă. Acest fapt l-a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu în interviul pentru BBC.

Spicherul consideră că „în actuala situație organizarea alegerilor anticipate este o variantă nereușită”.

”Demiterea Guvernului și alegerile anticipate vor duce țara la catastrofă, deoarece criza economică nu admite provocarea în țară și a crizei politice”, - a spus Candu.

El a nominalizat drept una din prioritățile țării investigarea în continuare a sustragerii miliardului din bănci, jumătate din care, în viziunea spicherului, poate și trebuie returnată în țară.

Caracterizînd situația social-economică din Moldova, Candu a atras atenția asupra ”numărului mare de populație foarte săracă”, menționînd totodată, că există și oameni, care pot fi referiți la categoria „foarte bogați”.

Președintele Parlamentului a relevat că din cauza nivelului înalt al corupției mulți cetățeni, întrun fel sau altul, ”dau sau iau” mită.

Candu a calificat următoarele luni drept „decisive pentru soarta Moldovei”.

„Dacă în viitoarele trei luni nu se va reuși de a realiza ceva concret la nivel de Guvern și clasă politică, atunci această generație de oameni politici va trebui să plece”, - a specificat Candu în interviul pentru BBC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав