Cutremure stiri: 507

Elveția va dubla asistența financiară pentru Moldova

17 sep. 2015,, 16:15   Economie
3689 2
Швейцария удвоит финансовую помощь для Молдовы
Foto: travelask.ru
Elveția a dublat asistența financiară pentru Republica Moldova și va continua să o susțină în realizarea diferitor proiecte, fiind, de asemenea, dispusă să lanseze noi iniţiative pentru promovarea reformelor în țara noastră. Declarația a fost făcută de directorul Biroului de cooperare al Elveţiei în Moldova, Simone Giger, în cadrul întrevederii cu premierul Valeriu Streleț, informează NOI.md.

Simone Giger s-a referit la Strategia de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017, care prevede acordarea unei asistențe financiare în valoare de aproximativ 55 de milioane de franci elveţieni, ceea ce reprezintă un suport dublu faţă de perioada precedentă 2010-2013, dar şi includerea unui nou domeniu de asistenţă – migrația și dezvoltarea.

Discuţiile dintre Valeriu Streleţ şi Simone Giger s-au axat pe activitatea biroului elvețian în ţara noastră, precum şi pe perspectivele de iniţiere a unor noi proiecte de cooperare.

Valeriu Streleţ a menţionat că Guvernul este deschis pentru o colaborare eficientă, apreciind rolul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova în implementarea obiectivelor țării de apropiere la standardele internaţionale, în modernizarea serviciilor de sănătate, infrastructură şi alte domenii. Totodată, șeful Executivului de la Chişinău a optat pentru amplificarea asistenţei tehnice acordate Moldovei în cadrul unor proiecte care au menirea de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale populaţiei, între care accesul la apă potabilă şi canalizare.

Biroul de Cooperare al Elveţiei în Moldova este o reprezentanţă oficială a Ambasadei Confederaţiei Elveţiene. Acesta este responsabil de realizarea programelor de asistenţă oferite de Guvernul Elveţiei pentru implementarea proiectelor în Republica Moldova în diverse domenii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав