Cutremure stiri: 505

Expert: Moldova nu este dependentă de finanţările externe

24 sep. 2015,, 15:00   Economie
4269 9

Эксперт: Молдова не зависит от внешнего финансирования
Foto: ipn.md

Republica Moldova nu este dependentă de finanţările externe şi poate să se descurce cu resursele proprii . De această părere este expertul în economie; Viorel Gârbu, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Este greşită ideea că primim toţi banii de peste hotare. Republica Moldova nu este dependentă de injecţiile financiare din exterior, care reprezintă cel mult 10 la sută din buget. Iată Transnistria este pe deplin dependentă de resursele financiare oferite de către Federaţia Rusă, care reprezintă 85 la sută din bugetul transnistrean. Moldova poate să facă faţă cu resursele proprii. Este nevoie doar de o gestionare corectă”, a precizat expertul.

Viorel Gârbu a mai spus că banii alocaţi din exterior sunt destinaţi modernizării ţării şi implementării reformelor, însă nu sunt utilizaţi conform destinaţiei. „Elitele politice de la noi nu sunt interesate cu adevărat de modernizare şi reforme. Toate realizările ce ţin de valorile democratice, transparenţa actului decizional, dreptul la întruniri, la libera exprimare sunt obţinute de către oameni. Elitele noastre nu au nevoie de aceste valori pentru că altfel ar trebui să plece. Ei nu au nevoie nici de dezvoltarea economiei, care este la pământ”, a adăugat expertul.

Viorel Gârbu a mai adus critic în adresa guvernanţilor şi pentru faptul că nu este implementat Acordul de asociere cu UE, în special ce ţine de latura economică. „Au semnat acest Acord şi l-au lăsat de izbelişte. Cel puţin era necesar de stabilit nişte paşi, să se facă o strategie. Au trâmbiţat, ca apoi să nu facă nimic”, a declarat Gârbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав