Cutremure stiri: 507

Gunoieri în sacouri „Brioni” l-au acționat în judecată pe Usatîi

26 sep. 2015,, 09:30   Societate
6636 3
Мусорщики в пиджаках от Бриони подали в суд на Усатого
Foto: noi.md
Scandalul „deșeurilor” din Bălți are continuare. Potrivit primarului de Bălți, Renato Usatîi, gunoierii care au delapidat bani municipali și nu au achitat salariile angajaților s-au supărat pe el, informează NOI.md.

„O companie de gunoieri în sacouri «Brioni» au depus cerere la procuratură și instanța de judecată împotriva mea, considerînd că le-am lezat onoarea și demnitatea. Despre ce fel de demnitate poate fi vorba, dacă avem de a face cu niște ticăloși, care în complicitate cu vechea conducere au furat orășenii, iar acum îi fură pe proprii angajați?”, a scris primarul „capitalei de nord”.

Potrivit lui Usatîi, compania „Terra Cleaning”, care are față de oraș datorii de peste 6 milioane de lei, a obținut dreptul de concesiune la salubtizarea orașului în anul 2012. Compania a transmis acest drept firmei „Global Prest Service”, care a fost înregistrată cu două zileînainte de ședința consiliului municipal, iar de datorie „s-a uitat”.

„Numai că acest lucru nu a jenat majoritatea comunistă de atunci din Bălți. Mai mult, după acea cedare Primăria i-a oferit noii companii 15 milioane de lei, dintre care 7 milioane delei pentru nu se știe care servicii suplimentare. În spatele ambelor companii se află Dmitri Rusnac, care a declarat cu tupeu că nu datorează nimic Primăriei. Nu pot reacționa liniștit cînd văd așa ceva”, a recunoscut primarul.

Renato Usatîi a promis că Dmitri Rusnac nu va primi de la Primărie 5 milioane de lei pentru lunile iulie și august, deoarece lucrărilerespective nu au fost coordonate. „Cu mine problemele nu vor putea fi rezolvate așa cum o făcea Rusnac cu autoritățile anterioare. Am început să le achit din bani proprii salariile angajaților, pe care Rusnac i-a lăsat fără surse de existență. Acești oameni nu mai sînt angajații lui, ci a municipiului, cel puțin de facto, dacă nu juridic”.

Amenințarea cu stoparea lucrărilor venită din partea companiei „Global Prest Service” l-a înveselit pe Renato Usatîi. „Băeți, v-am spus foarte clar: cărai-vă din oraș! Nu vă mai ocupați de salubrizare, noi întoarcem întreprinderea municipală. Cărați-vă de aici. Nu mai aveți ce face în Moldova. Voi veni la putere – veți fi închiși la răcoare”, a amenințat Renato Usatîi pe rețelele de socializare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав