X 
Cutremure stiri: 506

PSRM a declarat boicot şedinţelor comisiilor parlamentare

30 sep. 2015,, 12:00   Politică
3590 4
ПСРМ объявила бойкот заседаниям парламентских комиссий
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) a anunţat boicot şedinţelor comisiilor parlamentare, din cauza refuzului conducerii de a include pe ordinea de zi proiectele de lege şi proiectele de hotărîre ale deputaţilor socialişti. Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele partidului, Igor Dodon.

Motiv pentru această decizie a servit mesajul preşedintelui Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă, că guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, nu va putea veni la audierile programate pentru miercuri privind situaţia din sectorul financiar-bancar.

"Dacă Drăguţanu crede că cererea de demisie îl va salva de la răspundere penală, vreau să spun că greşeşte. Noi am înregistrat la secretariat o serie de proiecte privind demiterea procurorului general, Corneliu Gurin, preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, preşedintelui CCA, Dinu Ciocan, conducerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a Centrului Naţional Anticorupţie. Dacă aceste proiecte nu vor fi incluse pe ordinea de zi, PSRM nu va participa la şedinţele comisiilor", a spus el.

Dodon a ameninţat că, în caz de necesitate, va veni la şedinţă însoţit de protestatarii din faţa Parlamentului.

În replică, Creangă a spus că nu poate include pe ordinea de zi proiecte care nu au fost semnate de spicherul Andrian Candu.

"Propun să se respecte regulamentul, conform căruia nu pot lua asemenea decizie", a explicat preşedintele Comisiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав