X 
Cutremure stiri: 502

Deputaţii PSRM cer demisia conducerii CCA şi a postului public „Moldova-1”

30 sep. 2015,, 15:30   Societate
2882 2
ПСРМ требует отставки руководства КСТР и телеканала Moldova-1
Foto: news.mail.ru
Deputaţii din Partidul Socialiştilor Bogdan Ţîrdea şi Marina Radvan au cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului să fie inclusă propunerea de a demite conducerea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi a postului public de televiziune „Moldova-1”. O asemenea propunere a fost înaintată la şedinţa comisiei parlamentare de profil.

Socialiştii şi-au argumentat cerinţa prin faptul că protestele Platformei „DA” şi ale celor două partide de opoziţie nu au fost reflectate la modul cuvenit în grilele televiziunii publice.

"Noi sîntem indignaţi de modul în care postul public de televiziune a reflectat aceste proteste. Jurnaliştii recurg la manipulare, au creat o opinie negativă despre proteste, au denaturat esenţa evenimentelor. Noi cerem demisia imediată a conducerii postului public de televiziune şi includerea acestui subiect pe ordinea de zi a Parlamentului", a declarat Ţîrdea.

Socialiştii și-au motivat cererea și prin faptul că în Moldova s-a înrăutăţit considerabil situaţia în domeniul libertăţii presei. Astfel, conform raportului organizaţiei internaţionale "Reporteri fără frontiere", Moldova a căzut la nivelul libertăţii presei de pe locul 56 pe 72 în lume, iar organizaţia Freedom house a recunoscut că "marea parte a surselor media din Moldova sînt subordonate oligarhilor".

Cererea socialiştilor a fost refuzată de partidele coaliţiei de guvernare şi Partidul Comuniştilor. Socialiştii au plecat de la şedinţă în semn de protest. Ei au anunţat că vor boicota şedinţa Comisiei, deoarece protestele lor nu sînt incluse pe ordinea de zi a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав