Cutremure stiri: 503

Lavrov a prezentat la ONU un proiect de rezoluție privind coordonarea luptei împotriva Statului Islamic

30 sep. 2015,, 22:00   Externe
3060 0

Foto: argumenti.ru

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, le-a prezentat membrilor Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluție pentru coordonarea acțiunilor tuturor forțelor care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI) și altor organizații teroriste, informează miercuri agenția de presă Interfax. 'Astăzi le-am prezentat membrilor Consiliului de Securitate proiectul unei asemenea rezoluții. El se bazează pe documente adoptate anterior de Consiliu, cu accent pe desfășurarea unor acțiuni contrateroriste concertate, cu respectarea normelor și principiilor de drept internațional', a spus ministrul de externe rus.

Anterior, în discursul susținut la Adunarea Generală a ONU, președintele rus Vladimir Putin a venit cu propunerea ca în cadrul Consiliului de Securitate al ONU să fie convenită o rezoluție privind coordonarea acțiunilor și crearea unui front comun de luptă împotriva SI.

Șeful diplomației ruse a enumerat țările a căror participare la reglementarea politică a conflictului sirian o găsește utilă. Pe această listă au fost incluse Rusia, SUA, Arabia Saudită, Iranul, Turcia, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Iordania și Qatarul. În afară de aceasta, în opinia lui Lavrov, ar fi utilă și 'ar majora șansele la succes' ralierea UE și a Chinei în lupta împotriva SI.

Potrivit lui Lavrov, Moscova îndeamnă la coordonarea eforturilor tuturor celor capabil să lupte împotriva SI și la folosirea, pentru planificarea acțiunilor comune, a unui comitet de stat-major al ONU. În opinia sa, 'acesta este exact acel caz când este nevoie de expertiza militară a membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate, pentru organizarea maxim eficientă a activității antiteroriste cu toate țările din regiune'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав