X 
Cutremure stiri: 503

Voronin l-a acționat în judecată pe Usatîi pentru calomniere (DOC)

1 oct. 2015,, 17:44   Politică
7950 19

Voronin l-a acționat în judecată pe Usatîi pentru calomniere
Foto: moldova24.net

Liderul PCRM Vladimir Voronin l-a acționat în judecată pe președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru că acesta i-ar fi lezat onoarea și demnitatea prin mai multe declarații, făcute în cadrul unor emisiuni televizate.

Liderul PCRM spune că declarațiile sunt mincinoase și cere drept prejudiciu moral un leu și obligarea lui Usatîi să facă dezminţirea informaţiei răspândite prin intermediul posturilor de televiziune “Noroc TV” şi “Accent TV”.

Liderul comuniștilor s-a adresat în instanță în august 2014, după ce Usatîi a declarat la posturile de televiziune „Noroc TV” și „Accent TV” că:

„Vladimir Voronin are o avere de peste 200 de milioane de euro, este proprietarul mai multor bunuri imobile amplasate în diferite ţări din Europa şi SUA, inclusiv case de locuit şi un sanatoriu și a luat parte la mai multe scheme organizate de Vladimir Plahotniuc, la care participă până la momentul actual şi că a primit de la diferite persoane cinci milioane de dolari pentru compania electorală din 2009”.

Voronin spune că afirmaţiile nu corespund realităţii, îi lezează onoarea, demnitatea şi reputaţia lui profesională, astfel calificându-le ca calomnii la personalitatea sa. Prin difuzarea informaţiilor care nu corespund adevărului i-au fost cauzate grave suferinţe psihice şi morale, fiind diminuată autoritatea lui.

Pe 16 octombrie 2014, Judecătoria sectorului Buiucani i-a făcut dreptate lui Voronin și l-a obligat pe Usatîi să dezmintă declarațiile și să-și prezinte scuzele prin aceleaşi mijloace de informare – posturile de televiziune „Noroc TV” şi „Accent TV” și să plătească prejudicial moral de un leu și 370 de lei pentru cheltuieli de judecată.
Ieri, CSJ a emis o decizie prin care a casat hotărârile primelor două instanțe și a trimis cauza la rejudecare, la Judecătoria sectorului Buiucani.

Vedeți mai jos decizia CSJ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав