X 
Cutremure stiri: 506

Usatîi a comentat perchezițiile nocturne din orășelul corturilor

4 oct. 2015,, 12:23   Politică
6703 8
Усатый прокомментировал ночные обыски в палаточном городке
Foto: nnewsti.ru
Liderul „Partidului Nostru”, primarul de Bălți Renato Usatîi, a explicat, de ce strada principală a Chișinăului, blocată ieri, este deja liberă de corturile protestatarilor și ce așteaptă manifestanții de la ziua de astăzi, nominalizînd-o drept decisivă și calmă, transmite NOI.md. În una din rețelele sociale Renato Usatîi a menționat că duminică dimineața strada centrală a Chișinăului era deja liberă de corturi și mîine pe aici vor circula oamenii, mamele își vor duce copiii la școli și grădinițe. „Noi am demonstrat, de ce sîntem în stare, montînd corturile, și am dat dovadă de comportament adecvat, înlăturîndu-le”, - a declarat el.

În același timp, după cum consideră Renato Usatîi, la putere aproape că nu au rămas persoane adecvate, deoarece ieri noaptea în orășelul corturilor au venit cu percheziții. „Căutau, chipurile, o bombă, dar nici n-au propus să se evacueze oamenii. E clar că nu am fi plecat nicăieri. Dar există procedura cunoscută. Un apel telefonic despre bombă și evacuarea. Rezultă că toate acestea sînt o ficțiune și provocare sau oamenii au fost supuși pericolului în mod conștient”, - a remarcat el.

După cum consideră liderul „Partidului Nostru”, în realitate poliția ori cerceta atmosfera, ori încerca să strecoare cîte ceva. „Deasupra taberei noastre toată noaptea arde o lumină puternică, instalată pe pilonii pentru camerele rutiere de luat vederi. Ei se uită la noi, ne numără, se gîndesc, cum să infiltreze provocatori, decid, de cîți polițiști este nevoie pentru asaltul taberei. În aproape o săptămînă și jumătate în orășelul nostru au fost zile diferite. Atît relativ calme, cît și decisive, pline de evenimente, cînd părea că aerul poate fi tăiat cu cuțitul”, - a specificat Renato Usatîi.

Potrivit spuselor lui, ziua de astăzi este și decisivă, și calmă. „Conducerea sindicatului criminal contează să organizeze un show, care ar permite de a demola la Chișinău concomitent toate corturile. Noi stăm și urmărim toate ce se întîmplă. Nimeni nu merge la mitingul platformei „DA”. Ce vom face în continuare, am anunțat ieri. Dacă regimul nu va ceda benevol, blocarea străzii principale va fi un simplu fleac. Vor urma nu floricelele, ci fructele mîniei”, - a declarat liderul „Partidului Nostru”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав