X 
Cutremure stiri: 505

Liderii „DA” vor să se adreseze Curții Constituționale

5 oct. 2015,, 16:40   Politică
4084 22

Liderii „DA” vor să se adreseze Curții Constituționale
Foto: jurnal.md

Liderii Platformei „DA” intenționează să solicite Curții Constituționale să se pronunțe în problema uzurpării puterii de stat. Despre acest lucru a anunțat astăzi unul dintre liderii platformei, Andrei Năstase, informează NOI.md.

În opinia activiștilor, doar Curtea Constituțională poate constata că statul se află în stare de captivitate.Deocamdată nu este clar cine se va adresa Înaltei Curți, avînd în vedere că manifestanții din piață nu sînt subiecți cu drept de sesizare.

Andrei Năstase a mai declarat că protestatarii nu vor diminua presiunile exercitate asupra guvernării și că vor continua protestele. Ei insistă pe convocarea unei ședințe comune a Guvernului și Parlamentului, în cadrul căreia să fie examinate cerințele oamenilor.

Liderul „DA” a mai anunțat că în zilele următoare va începe colectarea semnăturilor în vederea inițierii referendumului de modificare a Constituției, astfel încît șeful statului să poată fi ales prin vot direct.

Tot astăzi, Andrei Năstase a anunțat că „Orașul Demnității” din Piața Marii Adunări Naționale va fi reorganizat, pentru a oferi condiții mai bune pentru manifestanți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав