X 
Cutremure stiri: 505

Ambasadorul Statelor Unite: Corupția împiedică Moldova să beneficieze de asistența financiară a SUA

6 oct. 2015,, 11:05   Politică
3201 4
Посол: США приостановили ряд инвестпроектов в Молдове из-за коррупции
Foto: europalibera.org
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, James D. Pettit, susține că principalul motiv pentru care țara noastră nu va beneficia de asistență financiară din partea SUA este lispa progresului în lupta împotriva corupției. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În profunzime, de la Pro TV.

„Țara nu are stabilitate politică. Există corupție larg răspândită, iar demonstrațiile din ultimul timp arată că oamenii sunt nemulțumiți”, a menționat James D. Pettit.

Moldova a primit asistența Guvernului SUA prin intermediul programului Compact, iar pentru că prima etapă a acestuia se încheie în acest an, James D. Pettit a anunțat că etapa a doua nu va fi declanșată, deorece Moldova nu se califica.

„Din nefericire analizând standardele, Moldova nu a făcut progrese și de fapt este mai jos decât era. Guvernul trebuie să înceapă să aplice legile anticorupție pedepsind pe cei implicați în actele de corupție. Ei eșuează să facă acest lucru. Se pare că sistemul judecătoresc se află sub controlul unei minorități și actele de corupție înfloresc. Există sectoare importante care se află sub controlul câtorva persoane. Știm cu toții conceptul de stat captiv. Atâta timp cât asta se va întâmpla — este dificil ca țara să prospere”, a punctat acesta.

Mai mult, nu ne putem aștepta la investiții străine atâta timp cât nu au loc reforme în justiție.

„Investitorilor străini le este frică să semneze un contract în Moldova. Lipsa seriozității este o problemă”, a conchis oficialul american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав