Cutremure stiri: 505

O delegaţie militară din România se află într-o vizită în Moldova

8 oct. 2015,, 14:30   Societate
2381 0
Foto: infoprut.ro
Delegaţia Departamentului pentru politică de apărare şi planificare din România, condusă de generalul de brigadă Cristian Alexandru Eremia, se află în Moldova.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, vizita are loc cu ocazia reluării activităţii comisiei mixte moldo-române, după o pauză de 10 ani.

Experţii români au fost primiţi de ministrul Apărării, Anatol Şalaru. Discuţiile s-au axat pe securitatea internaţională şi cea regională, colaborarea bilaterală şi agenda comisiei moldo-române în domeniul standardizării militare.

Ministrul a apreciat înalt sprijinul specialiştilor români în domeniul adaptării Armatei Naţionale la standardele euroatlantice. Şalaru a menţionat că militarii care au studiat la universităţile din România şi alte state europene sînt o resursă fundamentală a armatei. Eremia a menţionat că partea română recunoaşte sporul evident al schimbărilor calitative în Armata Naţională a enumerat paşii pentru extinderea acestor procese.

Comisia mixtă, formată din experţi ai părţilor, va analiza şi va interveni asupra cadrului juridic în ceea ce priveşte politica de apărare a Ministerului. Pe 22 septembrie 2015, între Moldova şi România, la Bucureşti a fost semnat un acord de cooperare tehnico-militară în domeniul standardizării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав