Cutremure stiri: 506

A treia şedinţă a Comisiei Unificate de Control, zădărnicită de divergenţele dintre părţi

9 oct. 2015,, 13:15   Societate
2843 0
Foto: vestipmr.info
Şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC), programată pentru joi, din nou a fost zădărnicită, ca şi precedentele două, din cauza "problemei de personal", ce vizează aprobarea noului reprezentant al Rusiei în CUC, colonelul locotenent Alexei Gaciurin.

Membrul delegaţiei Republicii Moldova în CUC, Sergiu Golovaci, a explicat că problema constă în cerinţa părţii ruseşti "de a desemna un ofiţer în funcţie, contrar actualului mecanism şi procedurilor".

"Partea rusească trebuie să rezolve această problemă. Desemnarea reprezentantului comandamentului militar rus în Zona de Securitate nu este subiect de discuţii în cadrul CUC. Totodată, Transnistria, în persoana reprezentantului său, Oleg Beleakov, are crize de isterie, iar ruşii tac. Întrebaţi-i, au ei pretenţii?", a spus el.

Ministrul interimar de externe al autoproclamatei RMN, membrul delegaţiei Transnistriei în CUC, Vitali Ignatiev, este de altă opinie, spunînd că poziţia delegaţiei Moldovei este contraproductivă.

"Deja pentru a treia şedinţă consecutivă partea moldovenească refuză să includă pe ordinea de zi aprobarea reprezentantului Rusiei în CUC. Din acest motiv, nu pot fi confirmate deja trei rapoarte săptămînale ale observatorilor militari privind situaţia din Zona de Securitate, precum şi a noului observator militar al Rusiei", consideră Ignatiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав